Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe că USL nu şi-a schimbat retorica „naţionalistă” şi „antimaghiară” după intrarea la guvernare, deşi s-ar fi aşteptat să se întâmple acest lucru, pentru că atunci când sunt în Opoziţie partidele sunt mai „radicale”.

”Eu m-am aşteptat ca imediat după preluarea guvernării de către această coaliţie, retorica foarte naţionalistă şi de foarte multe ori anti-maghiară a liderilor USL, în special a lui Crin Antonescu, nu vor fi urmate de decizii guvernamentale (…) Partidele au o retorică diferită atunci când sunt la guvernare şi când sunt în opoziţie. Dar noi am constatat că din acest punct de vedere deciziile Guvernului instalat acum câteva zile nu sunt deloc diferite faţă de retorica anterioară”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a mai spus că Guvernul a făcut o mare greşeală pentru că a retras recursul formulat la decizia instanţei, de suspendare a hotărârii privind înfiinţarea facultăţii cu predare în limba maghiară din cadrul Universităţii de Farmacie şi Medicină de la Târgu Mureş.

Declaraţia a fost făcută cu prilejul lansării candidaţilor UDMR Covasna pentru alegerile locale din acest an.

În prezenţa acestora, Kelemen Hunor a îndemnat autorităţile locale să nu restituie banii alocaţi din fondul de rezervă de către executivul anterior şi să atace în contencios administrativ Ordonanţa de Urgenţă al Guvernului Ponta referitoare la retragerea acestor sume.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care candidează pentru un nou mandat, a declarat că instituţia pe care o conduce a primit aproape 4,5 milioane de lei, iar banii au fost cuprinşi deja în bugetul judeţului şi urmează să fie folosiţi pentru cofinanţarea unui proiect european ce vizează realizarea Sistemului integrat al deşeurilor.

Tamas a mai adăugat că ‘nici prin cap nu-i trece’ să dea banii înapoi şi că Guvernul nu are niciun temei legal pentru o astfel de cerere.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail