Grădinița cu program prelungit  „Hofeherke- Albă ca Zăpada” din Sfântu Gheorghe a fost reprezentată de un grup de patru cadre didactice  la prima întâlnire, desfășurată  în perioada 17-21 noiembrie, din cadrul  proiectului  Erasmus+, proiect finanțat de UE. Acestea persoane: sunt directorul unității preșcolare Mark Emese, coordonatorul proiectului Bedohazi Emese alături de educatoarele Popa Adina și Siko Reka. Reuniunea a fost organizată de către inițiatorii și coordonatorii acestui program de la grădinița „Csillagvár”  din  Hajdúböszörmény, Ungaria, având ca limbă de comunicare limba engleză.

 

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani, unind pe lângă instituția noastră, cadre didactice din alte două țări  partenere: grădinița „Csillagvár”  din  Hajdúböszörmény, Ungaria; instituția preșcolară „El Almendro” din Colmenar Viejo, Spania. Din grădinița noastră sunt implicate în acest proiect cinci grupe conduse de zece cadre didactice.

Tema proiectului este dezvoltarea inteligenței emoționale și are ca scop recunoașterea, denumirea și exprimarea verbală și nonverbală a emoțiilor de către copii.

Participanții lucrează conform planului comun de activități dar cu metode și tehnici diferite, publicate permanent pe sistemul de operare OnDrive în vederea colaborării permanente. Această colaborare aduce experiențe noi, ducând la o bună dezvoltare profesională a cadrelor didactice implicate.

Partenerii s-au dovedit a fi foarte deschiși și receptivi la exemplele de bune practici prezentate în plen, de fiecare țară participativă, în cadrul întâlnirilor zilnice organizate.  Impreună am  decis, de comun acord, pașii care vor fi urmați pentru a ajunge la rezultatul final, fiecare parte prezentându-și punctul de vedere pentru construirea planului de lucru.

Pe lângă toate aceastea, organizatorii ne-au oferit  posibilitatea de a le cunoaște valorile naționale și locale. În organizare, o bună implicare a avut-o Consiliul Local care susține  și apreciază permanent activitatea cadrelor didactice.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna martie la unitatea de învățământ din Spania, unde se vor analiza și compara rezultatele obținute.

 

Adina POPA

Prof. înv. preșc.

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail