Obiectivul Guvernului Orban este ca proiectul de hotărâre privind stabilirea salariului minim să fie înaintat în dezbatere şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Premierul a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. A fost analizată propunerea fostului Guvern şi s-au evaluat consecinţele pe mai multe planuri privind impactul acestei creşteri a salariului minim pentru mediul economic, pentru sectorul public şi în continuare se vor face analize la nivelul modului în care o astfel de măsură trebuie aplicată fără a afecta profitabilitatea companiilor şi fără a determina costuri care nu pot fi suportate de mediul privat, în anul următor. (…) O decizie privind salariul minim pe economie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor şi obiectivul Guvernului Orban este ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie înaintat în dezbatere şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie”, a spus Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că principalele direcţii de analiză pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul 2020 vor avea în vedere o serie de indicatori obiectivi, legaţi de activitatea economică, care să răspundă, pe de o parte, nevoii de a creşte nivelul salariului minim, de a creşte puterea de cumpărare a românilor, iar, pe de altă parte, să nu afecteze activitatea economică în mediul privat.

 

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail