Ieri, la împlinirea a 75 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sfântu Gheorghe, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a avut loc Ziua Porţilor Deschise.

În ciuda vremii nefavorabile, peste 30 de persoane au călcat, ieri, pragul sediului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul”. Vizitatorii au putut cunoaşte autospecialele pentru stins incendii, dar şi noile ambulanţe SMURD. În plus, copiii au putut deveni pompieri pentru câteva clipe: “Cei mici au avut ocazia să “stingă” un incendiu, cu apă de la o autospecială de intervenţie, ei fiind cei care au mânuit ţeava de refulare”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul”, plt. Tolvaj Marian-Marius.

Aflată, la început, în compunerea structurilor regionale ale pompierilor militari, Compania de pompieri Sfântu Gheorghe a fost integrată începând cu data de 01.10.1968 în noul Grup de pompieri înfiinţat al judeţului Covasna. De-a lungul timpului, activităţile desfăşurate de către cadrele unităţii s-au diversificat, dar menirea acestora a rămas aceeaşi: salvarea vieţilor omeneşti.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail