Brutăria „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe participă din nou la concursurile GastroPan, desfăşurate în cadrul expo­ziţiei internaţionale ce va avea loc în acest weekend la Târgu Mureş.

În cadrul expoziţiei „Gastropan 2012”, ce se desfăşoară la Târgu Mureş, începând de astăzi şi până duminică, brutari, cofetari şi bucătari se vor întrece la trei secţiuni competiţionale având 7 categorii de concurs. Dintre atracţiile principale trebuie menţionată decer­narea trofeelor Pâinea Anului, Tortul Anului şi Îngheţata Anului 2012.

Printre concurenţi se numără şi Dioszegi László, patronul brutăriei „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe, care a pregătit o mulţime de bunătăţi, creaţii culinare care mai de care mai originale şi interesante, cu care speră să impresioneze.

„Concurăm şi anul acesta la con­cursurile GastroPan. Am pregătit harta României din pâine de 16 kg. Arată foarte frumos. Încercăm să face mai multe feluri de pâine, avem un stand demonstrativ şi o să fim acolo cu patru brutari. O să facem langoşi din pâine, pogăci cu jumări (…) o să avem şi foarte multe alte produse, de patiserie mai mult, cozonaci în formă de inimă, şi multe altele. Concurăm şi pentru „Tortul anului”. În plus, timp de două zile- vineri şi sâmbătă, o să facem demonstraţii live. De două săptămâni ne pregătim pentru concurs. Nu ştiu încă ce va ieşi, aşa că şi pentru mine este o surpriză”, ne-a spus Dioszegi László.

La ediţia de anul trecut a expoziţiei, acesta a obţinut trofeul „Pâinea naţională a României”, premiul I la categoria panificaţie-patiserie, pentru pâine sănătoasă, şi premiul I  pentru cel mai bun tort,  la categoria cofetărie.

GastroPan 2012 se anunţă a fi cel mai mare târg organizat vreodată pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est. Peste 13.000 de specialişti sunt aşteptaţi să viziteze standurile celor peste 120 de furnizori români şi străini din domeniu. Pe o suprafaţă de desfăşurare de 6.000 mp vor fi expuse ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi antreprenorii din domeniu, în timp ce demonstraţiile practice şi competiţiile pentru brutari, cofetari şi bucătari vor anima atmosfera.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail