Zilele trecute, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat structurile judeţene pentru verificarea marilor averi ale persoanelor fizice.

Aşadar, nici covăsnenii nu vor scăpa de controale. În cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală, structură din componenţa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) a judeţului Covasna, a fost înfiinţat un compartiment în scopul verificării veniturilor persoanelor fizice din judeţ, considerate a avea averi mari.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DGFP Covasna, aceste controale vor avea în vedere diferenţele semnificative, mai mari de 10%, între veniturile declarate la DGFP şi cele constatate, utilizând metodele indirecte de control. Înfiinţarea noului compartiment nu a presupus angajări noi, ci a fost realizată prin redistribuirea unor funcţionari deja existenţi. Vei trei funcţionari urmează să participe la cursuri de specializare, în perioada următoare.

Controale peste controale

În plus, preşedintele ANAF anunţa săptămâna trecută că  instituţiile însărcinate cu combaterea evaziunii fiscale ar trebui să atragă la buget, în două luni, o sumă echivalentă cu 1,5% din PIB.

„În ceea ce priveşte atragerea la buget a unor noi sume provenind din combaterea evaziunii fiscale, zilnic se efectuează controale de către structurile competente din cadrul DGFP, insistându-se cu precădere la operatorii economici cu risc crescut de evaziune, la firmele inactive şi în privinţa soluţionării cererilor de rambursare a TVA”, ne-au comunicat  reprezentanţii DGFP Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail