Programul Rabla 2012 ar putea începe la sfârşitul acestei luni, după ce va fi definitivată lista centrelor partenere şi a dealerilor auto care doresc să intre în program.

Programul se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca anul trecut: „fiecare cetăţean primeşte un voucher de 3.800 de lei pentru fiecare maşină casată, dar poate preda REMAT-urilor până la trei maşini sau poate cumpăra de pe piaţa voucherelor astfel de tichete”, a declarat Laszlo Borbely, citat de Realitatea.net.

Covăsnenii, foarte interesaţi de program

Pozna David, patronul SC Ariadne SRL Sfântu Gheorghe, cel mai important centru partener din cadrul programului Rabla, din judeţul Covasna, ne-a spus că interesul oamenilor pentru acest program este foarte mare, aşa cum a fost, de altfel, şi în anii trecuţi. „Era vorba că programul se reia la începutul lui februarie, şi lumea deja a intrat „în priză”, iar  interesul este  foarte mare. Interesul  nu e numai a celor care au rable, ci şi a celor care vor să cumpere maşină nouă, fără să aibă maşină de predat, dar care au posibilitatea să cumpere vouchere. Cea mai mare parte a voucherelor se foloseşte pentru cumpărarea de Dacii, astfel că şi  dealerii sunt interesaţi. Deci, toată lumea e interesată să înceapă programul”, ne-a explicat  patronul Ariadne SRL Sfântu Gheorghe.

Pentru a-i scuti de multele drumuri, în vederea obţinerii formularelor necesare la dosarul din programul „Rabla”, salariaţii Araidne  au creat un soft cu ajutorul căruia, la sediul firmei, oamenii îşi pot rezolva marea majoritatea a actelor.

„Noi am făcut softul. E o treabă foarte bună, şi se face economie de timp şi de bani, deoarece oamenii nu vor mai fi plimbaţi pe drumuri cu hârtiile, ca anul trecut, nu vor mai face două drumuri pentru un formular. Aici vom da din start tot ce este necesar, şi când vine omul înapoi, va lua direct voucherul. Vor veni la noi doar de două ori: când vor preda maşina, şi când vor veni să ridice tichetul”, a încheiat Pozna David.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail