La ultima şedinţă a consiliului local Covasna, secretarul primăriei, Vasilica Enea, a ridicat problema scrierii incorecte, din punct de vedere gramatical, a denumirii noului teatru din oraşul Covasna, respectiv „Centru Cultural Covasna”. În opinia acesteia, cuvântul Centru ar trebui să aibă articol hotărât, devenind astfel Centrul.

Doamna Vasilica Enea i-a semnalat greşeala gramaticală şi primarului oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond,  chiar înaintea inaugurării teatrului, dar, potrivit acesteia, observaţia sa nu a fost luată în seamă. „Trebuie să folosim corect limba română, mai ales că oraşul Covasna este o staţiune de interes naţional” – a adăugat secretara primăriei.

Cu privire la acest aspect, viceprimarul Thiesz Janos a declarat că  reprezentantul societăţii care a confecţionat firma teatrului susţine că denumirea este corectă, din punct de vedere gramatical, acesta precizând că a studiat Dicţionarul Explicativ al limbii române. Totodată a fost cerută şi  opinia doamnei profesoare Bendek Eva, care la rândul său a reconfirmat corectitudinea gramaticală a denumirii. „Desigur, firma teatrului poate fi  corectată”  – a spus viceprimarul Thiesz Janos.

Centrul cultural Covasna a fost inaugurat pe 23 februarie a.c.,  în prezenţa ministrului culturii Kelemen Hunor. Cu puţin timp în urmă a fost inaugurat şi Căminul Cultural Orăşenesc, după o renovare care a ţinut mai multe luni. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail