Foto: Vargyasi Levente

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact pe 3 martie a.c., oraşul Sfântu Gheorghe va prelua, oficial, titlul de „Capitala Culturală şi de tineret a Ţinutului Secuiesc” în cadrul unui program distractiv în aer liber, desfăşurat în centrul oraşului.

Astfel, pe tot parcursul acestui an, municipiul Sfântu Gheorghe va deveni gazdă a mai multor evenimente cu caracter social, cultural, economic şi de divertisment. Activităţile vor fi axate pe implicarea tinerilor şi a organizaţiilor de tineret în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret precum şi în crearea parteneriatelor regionale.

“Având ca bază documentaţia  de aplicare din 2010, la titlul de «Capitala Europeană a Tineretului», care nu a fost evaluată pozitiv, s-a pregătit un proiect care are menirea  de a completa  şi diversifica oferta evenimentelor de tineret existente. În ceea ce priveşte caracterul său, «Oraşul Tineretului» doreşte să fie un urmaş demn al proiectului «Sf. Gheoorghe- oraş de 550 de ani». Acest program interactiv poate fi viabil doar dacă tinerii din Sf. Gheorghe, fie în calitate de prestatori de servicii, fie de consumatori, vor participa la el”, a declarat reprezentanta Asociaţiei Fundamentum, Pal Katalin.

Deocamdată, lista programelor din cadrul proiectului nu este definitivată. Printre proiectele de program se numără : Târgul de sport, Festivalul Internaţional de Dans Popular, Festivalul stradal de dans şi muzică contemporană, concursuri pentru familii, evenimente la nivel judeţean dar şi proiecţii de film în aer liber.

Pal Katalin ne-a spus că unul din ţelurile cele mai importante ale şirului de evenimente este acela ca organizaţiile de tineret să înveţe să colaboreze fructuos, iar tinerii care nu sunt afiliaţi niciunei organizaţii, să se implice în proiecte.

Preluarea titlului de „Capitală Culturală şi de tineret  a Ţinutului Secuiesc” are loc sâmbătă, începând cu ora 20.00,  în centrul oraşului, în prezenţa primarului Antal Arpad şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Imediat după momentul solemn, pe scenă va urca trupa Undercover Band care va încânta publicul român şi maghiar,  deopotrivă. Petrecerea, cu muzică bună, va continua în clubul Crown.

Manifestările din cadrul proiectului „Sfântu Gheorghe-Capitala de Tineret a Ţinutului Secuiesc” se vor desfăşura  sub egida Primăriei Sfântu Gheorghe, a Consiliului Judeţean Covasna  şi a Asociaţiei  Fundamentum.

Potrivit lui Pal Katalin, bugetul alocat acestui eveniment este de 500.000 de lei.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail