Şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru unul dintre cele 146 de joburi aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna.

Peste 90% dintre locurile de muncă anunaţate de AJOFM Covasna se adresează persoanelor cu studii medii sau fără studii, restul de zece procente adresându-se persoanelor cu studii superioare.

În continuare, în judeţul nostru cele mai multe oferte de locuri de muncă sunt pentru muncitori în industria textilă şi a confecţiilor, însă se caută şi 34 şoferi pentru maşini de mare tonaj.  La polul opus, al celor mai puţine posturi oferite de angajatori, sunt meseriile de lăcătuş montator, barman, bucătar, educator, inginer electrotehnist, stivuitorist sau inspector de specialitate, cu  câte  un singur post liber.

“Aceste locuri de muncă sunt mană cerească pentru noi,  pentru că vin să ne întărească convingerea că totuşi există activitate economică în judeţ, susţinută de multe societăţi comerciale” a conchis  Kelemen Tibor, directorul Executiv al  AJOFM Covasna.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail