Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că circulaţia a fost oprită pe DN 2D, între Ojdula şi localitatea vrânceană Tulnici, precum şi pe alte două segmente din drumul naţional 121A, între Valea Crişului şi Aita Medie şi între Moacşa şi Leţ, dar şi drumul judeţean DJ 121F între Cernat şi Mărcuşa. Pe DN 10, între Întorsura Buzăului şi Buzău, au fost instituite restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone.

În rest, potrivit declaraţiei prefectului, în judeţul Covasna se circulă în condiţii normale de iarnă, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale.

Acesta a precizat că momentan, în judeţ nu există nici o localitate izolată, nu sunt închise şcoli şi nici nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, apă şi gaz metan. Gyorgy Ervin este de părere că, în mare parte, este meritul primarilor care s-au mobilizat şi au rezolvat situaţia prin forţe proprii.

„Sunt foarte mulţumit cum şi-au făcut treaba în ultimele zile, în lupta cu nămeţii, majoritatea primarilor din judeţ. Ceea ce, eventual, le-aş putea reproşa acestora este faptul că îşi doresc să rezolve problemele care îi depăşesc. De aceea, aş vrea să fac un apel către toţi primarii din judeţ  cărora le spun să nu ezite să ne contacteze, indiferent de probleme. Spre exemplu, primarul din Turia, de care aparţine satul Alungeni, dacă ne solicita ajutorul din timp, am fi intervenit mai devreme cu utilaje, şi, poate nu mai stăteau oamenii izolaţi 36 de ore. Aş mai vrea să mulţumesc societăţii comerciale Valdek, pentru faptul că, fără nici o relaţie contractuală, la primul apel a pus la dispoziţie singura autofreză din judeţ, fără de care ar mai fi durat poate câteva zile, ca utilajele de deszăpezire să ajungă la Alungeni”, a declarat prefectul.

Gyorgy Ervin a precizat că datele emise de către Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH) anunţă cod galben pentru ninsori şi în judeţul Covasna, în perioada 12-14 februarie. În comunicatul emis de INMH se mai arată că în judeţul nostru stratul de zăpadă nou depus ar putea depăşi, local, 15 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 40 – 50 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail