Poliţiştii de la Furturi Auto efectuează cercetări în cazul unui autoturism furat din  Ungaria.

În dimineaţa zilei de miercuri, poliţiştii de la Compartimentul Furturi şi Trafic de Autovehicule din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Covasna au fost sesizaţi telefonic de către reprezentantul  R.A.R. Covasna despre faptul că la această unitate s-a prezentat F. Lajos, de 54 ani, din localitatea Arcuş, care a prezentat pentru efectuarea unei autentificări RAR, un autoturism cu nr. de înmatriculare ungar.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză figurează în baza de date Eucaris ca fiind furat din Ungaria.

În baza sesizării, echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, unde, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul figurează în baza de date InterID, ca fiind furat din Ungaria din data de 25.09.2009.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că posesorul autoturismului este O. Lajos, de 40 ani din comuna Bodoc, judeţul Covasna, iar autoturismul a fost identificat în curtea imobilului mai sus-menţionat.

În urma audierii, O. Lajos a declarat că a cumpărat autoturismul în cauză de la o femeie din Budapesta, persoana care apare în certificatul de înmatriculare ungar al autoturismului.

O. Lajos a prezentat un contract de vânzare-cumpărare întocmit în data de 19.02.2007 în Ungaria, din care rezultă că ar fi plătit suma de 3 000 000 forinţi pentru autovehiculul respectiv, însă nu l-a transcris până în prezent.

Autoturismul a fost introdus, indisponibilizat şi sigilat în curtea I.P.J. Covasna, în vederea clarificării situaţiei acestuia.

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. (IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail