Prefectura Covasna a dat publicităţii un comunicat de presă în care se precizează că Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie menţine atenţionarea meteorologică cod galben pentru temperaturi scăzute, pentru toată ţara.

În intervalul 08 – 12 februarie vremea va fi geroasă,  în toate regiunile,  mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra,  pe arii extinse,  între -25 si -15 grade, iar maximele diurne vor fi negative. Vremea  va reveni la normal începând cu data de 13 februarie.

În ultimele zile, unii locuitori ai  judeţului nostru au avut de suferit de pe urma  căderilor de zăpadă şi a viscolului. Ieri după-amiază, un utilaj cu lamă frontală şi unul cu încărcător frontal, precum şi şi un utilaj de mare capacitate dotat cu freză de zăpadă au fost  folosite pentru degajarea drumului către satul Alungeni, în care cei 250 de locuitori au fost izolaţi de nămeţi. După ora 18.00, ni s-a comunicat faptul că drumul a fost degajat, ca urmare nicio localitate din judeţ nu este izolată. Trenurile nu au circulat pe relaţia feroviară Sfântu Gheorghe-Breţcu, iar drumul naţional DN 2D dintre Ojdula şi Tulnici este închis, în continuare, precum şi drumurile cu circulaţie redusă, grad IV, între localităţile Moacşa-Leţ, Mărcuşa-Cernat.

Pe DN 10, care face legătura între Întorsura Buzăului şi Buzău, au putut circula doar autovehiculele sub 3,5 tone,  iar DJ 121, între Moacşa şi Pădureni, a fost deschis ieri,  la ora 12. În cursul zilei de ieri s-a lucrat şi la degajarea drumului către Măgheruş. Pe celelalte drumuri naţionale, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă.

Pe lângă atâtea veşti rele, mai sunt şi unele bune. Astfel,  la nivelul judeţului Covasna nu sunt localităţi cu probleme legate de  alimentarea cu energie electrică şi termică sau apă, iar  presiunea gazului este normală.

De asemenea, nu sunt informaţii referitoare la persoane afectate de frig în ultimele 24 de ore.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail