Barcani este una din comunele care beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurii

Şapte localităţi din judeţul Co­vasna beneficiază de un sprijin în valoare de 38 milioane lei, acordat de Fondul pentru Mediu din subordinea Ministerului Me­diului şi Pădurilor condus de Borbély László. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea reţelei de apă şi canalizare.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, comunele Brăduț, Vârghiș, Ghid­falău, Barcani, Turia, Estelnic și Brateș au primit un sprijin substanțial pentru construirea rețelelor de apă potabilă și canalizare.

„În cazul fiecăreia dintre cele șapte localități este vorba de investiții noi. Acest lucru demonstrează că primarii din județul Covasna s-au pregătit, au planuri care sunt recunoscute și la București. Suma cea mai mică este de 2,3 milioane lei, sumă care, în cazul comunei Ghidfalău, echivalează cu bugetul anual. Suma cea mai mare depășește 6,8 milioane lei. În ceea ce privește costurile totale, rata subvenției este de minim 80 la sută, dar lucrările de la Ghidfalău și Turia vor fi finanțate în procent de 95 % din acest fond. La elaborarea bugetului pe anul 2011 al județului vom avea în vedere acele localități care au deja lucrări demarate, iar Consiliul Județean îi sprijină întotdeauna pe acei oameni care au inițiativă” – a declarat Tamás Sándor.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail