Concursuri, concerte şi o mulţime de alte activităţi se vor desfăşura în acest week-end, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a „Zilelor Zagonului”. Sava Negrean Brudaşcu va fi doar una dintre invitatele de seamă.

Evenimentul va fi deschis de către primarul comunei Zagon mâine, la ora 11. Cu această ocazie va avea loc şi inaugurarea bustului în memoria scriitorului Domokos Geza care, pentru talentul său literar a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer, în anul 2004.

La ora 12  locuitorii comunei şi oaspeţii sosiţi la sărbătoare vor putea gusta din taurul la rotisor pregătit cu această ocazie, iar de la ora 13 va avea loc o întâlnire corală.

Programul cultural pe scenă liberă va începe la ora 16. Fanfara de tineret, Grupul de majorete „Curcubeu”, formaţia de dansuri populare „Brăduleţul”, sunt doar câteva dintre grupurile care vor urca pe scenă şi îi vor încânta pe cei prezenţi. Cei care vor dori să ia parte la alt tip de activităţi vor avea ocazia să vadă demonstraţiile de karate care vor începe la ora 18.

O oră mai târziu, la ora 19, se va da startul concertelor de muzică uşoară. Oamenii vor putea petrece până târziu în noapte, deoarece la ora 22 se va organiza discoteca în aer liber.

Duminică, sărbătoarea continuă, programul începând la ora 10 dimineaţa cu slujba religioasă de la biserica catolică.

La ora prânzului se va da startul competiţiilor. Pompierii din comună se vor întrece pe terenul de sport, în cadrul unui concurs specific. În acelaşi timp pasionaţii artei culinare şi gurmanzii vor avea ocazia să ia parte la concursul de gătit, şi, puţin mai târziu băutorii de bere vor putea să demonstreze cât de mult iubesc această băutură, fiind organizat un concurs în acest sens.

La ora 16 va începe programul cultural, pe scenă evoluând formaţia de dans „La Fiesta”.  Două ore mai târziu iubitorii muzicii populare se vor putea bucura de muzica inegalabilei interprete Sava Negrean Brudaşcu. Iar ca să fie împăcaţi şi cei care preferă muzica uşoară sau stilul pop dance, la ora 20 vor avea loc concertele de acest gen.

Focul de artificii de la ora 22 va marca finalul acestui eveniment.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail