Primarul orașului – stațiune Covasna, Gyerő József, a făcut apel către locuitori să ia atitudine cu privire la transportarea și depozitarea nelegală a deșeurilor și să semnaleze Primăriei aceste fapte.

„Zăpada s-a topit, gunoiul a ieșit ….la suprafață! În mod regretabil, încă prea mulți concetățeni de-ai noștri consideră, că locul cel mai potrivit pentru abandonarea deșeurilor menajere și industriale este la margine de pădure, pe câmp, sau în șanțul de desecare. Acolo se pot descotorosi de ele cel mai facil și mai ieftin cu putință – au convingerea – fără să se preocupe câtuși de puțin de prejudiciile pe care ni le cauzează astfel nouă, tuturor și mediului nostru de viață (de cheltuielile suplimentare generate autorităților locale nici nu amintesc).”- a transmis primarul Gyerő József.

Potrivit acestuia, zeci de metri cubi de deșeuri au fost colectate din natură:

„Angajații Primăriei și cei ai SC Gos- Trans-Com SRL, împreună cu persoanele obligate la muncă în folosul comunității au salubrizat zile la rând zonele contaminate, adunând zeci de metri cubi de deșeuri din locuri unde acestea nu își justificau prezența. Să luăm atitudine, împreună, pentru a stăvili această practică! Vă rog ca în cazul în care sesizați efectuarea unor transporturi de deșeuri sau depozitarea nelegală a acestora, să ne semnalați de urgență aceste fapte!”- a mai transmis primarul.

Ana CIORICI COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail