Lucrări de reabilitare la Şcoala din Valea Mare.

Copii din comună vor învăţa la o şcoală modernizată şi vor avea la dispoziţie o sală de sport multifuncţională.

În comuna Valea Mare se fac paşi importanţi în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai al locuitorilor, cei mai importanţi fiind la capitolul utilităţi. Potrivit primarului comunei, Gheorghe Avram, din partea autorităţii locale au fost întocmite şi depuse, la Ministerul Dezvoltării, patru proiecte importante cu privire la introducerea apei, canalizare, reabilitarea unui cămin cultural şi la refacerea a trei străzii din Valea Mare. Primarul Gheorghe Avram ne-a explicat că starea drumurilor din comună nu este foarte rea, însă acestea  trebuiesc reparate şi întreţinute.

 

În prezent sunt în toi lucrările de reabilitare, consolidare şi introducere de utilităţi la clădirea şcolii precum şi cele de la viitoarea sală de sport multifuncţională. «De la Ministerul Învăţământului, prin IŞJ Covasna, am primit banii necesari executării lucrărilor de la şcoală, investiţia însumând 85.000 euro. Ca autoritate locală ne-am adus contribuţia prin sumele necesare efectuării lucrărilor în curtea şcolii. Când totul va fi gata, ne vom putea mândri cu şcoala din Valea Mare» a spus primarul Gheorghe Avram.

Gheorghe Avram, primarul comunei Valea Mare

Potrivit acestuia, lucrările la sala de sport multifuncţională «sunt pe ultima sută de metri», aici fiind nevoie de încă 100.000 lei pentru  introducerea tuturor utilităţilor.  Lucrurile însă nu se opresc aici, deoarece primarul mai are în plan amenajarea unui teren de sport dar şi a unui teren de joacă pentru copiii comunei Valea Mare. În acest sens, din toamna anului trecut s-au efectuat lucrări de curăţire a terenului cu suprafaţa de 1 hectar şi umplere a gropilor cu apă în care s-a pus moloz provenit de la şcoală. «De luni (astăzi, n.red.) începem să nivelăm terenul pe care urmează să-l amenajăm pentru ca, în cel mai scurt timp să avem, chiar în mijlocul comunei, un teren de joacă pentru copii» a precizat edilul comunei.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail