Incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut considerabil în ultimele luni în judeţul Covasna, în evidenţele oficiale fiind înregistrată, în prezent, o singură persoană cu acest diagnostic.

„La această oră, la nivelul judeţului, se înregistrează un singur caz activ la Ghelinţa, incidenţa în localitate pe 1.000 de locuitori fiind de 0,19. (…) 44 de localităţi înregistrează la această oră zero cazuri pozitive”, se arată într-un comunicat de presă postat luni pe pagina de internet a Prefecturii Covasna.

Potrivit sursei citate, de la debutul pandemiei, la nivel judeţean s-au raportat 8.557 cazuri de COVID-19, iar în centrele de vaccinare din judeţ s-au administrat până acum 71.538 de doze din care 31.678 în rapel, iar 2.968 de doze unice de vaccin au fost administrate în cabinetele medicilor de familie.

„Nu mai există niciun caz activ de COVID-19 în Sfântu Gheorghe. Pentru prima oară de la începutul pandemiei, rata de incidenţă în oraşul nostru este zero. Să ne bucurăm de acest lucru, dar să continuăm să fim responsabili şi să respectăm regulile de protecţie pe parcursul acestei veri pentru a avea şi o toamnă liniştită”, a scris primarul Antal Arpad pe pagina sa de Facebook.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail