Ziua de vineri, 18 august a.c., este ultima în care absolvenții de liceu, care doresc să urmeze o carieră militară, se mai pot înscrie  pentru sesiunea a II-a de admitere în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor.

Într-un comunicat transmis către Mesagerul de Covasna, de Centrul militar județean (CMJ) , se menționează că la concursul de admitere pentru formarea maiștrilor militari sunt 140 de locuri, astfel:

– Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia(2 ani)- 33 locuri;

– Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” (2 ani) – 26 locuri.

– Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Navale Amiral „Ion Murgescu” (2 ani)- 81 locuri;

 

Graficul de desfășurare a activităților de recrutare și selecție  a candidaților pentru învățământul postliceal se desfășoară după cum urmează:

– înscrierea candidaților: 07-18.08.2023;

selecția candidaților în centrele zonale de selecție și orientare: 09.08- 22.08.2023;

termen final de întocmire a dosarelor: 24.08.2023.

data admiterii: 31.08.2023 (ierarhizare în funcție de media examenului de bacalaureat).

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 28 de ani, împliniţi în cursul acestui an.

 

Potrivit sursei citate, înscrierile se pot face online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Covasna.

Detalii suplimentare privind etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, documentele necesare întocmirii dosarului de candidat se pot obţine la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului militar judeţean Covasna, situat în municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly nr. 3, telefon 0267-311.209 sau 0267-351.029.

Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare este:

  • Luni, Miercuri, Joi şi Vineri între orele 08.00 – 16.00;
  • Marţi între orele 10.00 – 18.00.

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la adresele www.recrutare.mapn.ro, www.Facebook.com/RecrutareMApN sau www.Facebook.com/CentrulMilitarJudeţeanCovasna.

      M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail