5 Comentarii

 1. 1

  Popescu Dan

  Deci sa cunosti limba romana este un fapt care “afectează în mod negativ comunitatea maghiară”. I-auzi! Cine a incept porcaria cu Tg. Mures? Dar cu Nyiro Jozsef? Oare romanii? Doi sovini, buni de pis alaturi de Hitler, Horthy, Nyiro…

  Reply
  1. 1.1

   Pupaza din Tei

   – Cunoasterea limbii romane nu afecteaza negativ pe nimeni nici pe maghiari !
   – Porcaria cu Tg. Mures a inceput dupa 1965 an pana la care aceasta facultate a functionat exclusiv in lb. maghiara si era o alternativa la cea de la Cluj care functiona in lb. romana.
   – Nyiro Jozsef reprezinta pt. maghiarii din Tara Secuiasca din Romania, la fel de mult ca Eliade sau Cioran pt. romani, si de aceea trebe respectat! El nu a fost un extremist si nu a fost condamnat. Pacat pt. toata tigania care s-a facut in jurul lui din partea statului roman. El apartine Patrimoniului Cultural din Transilvania (Romania), si nu Ungariei !.

   Reply
  2. 1.2

   Pj

   D-le Popescu: Si de fotografiile lui Ion Antonescu cu Hitler ce ati zice?
   De strazile care-i poarta numele?
   De Vadim care declara public, ca ar impusca pe maghiari?
   De Lacatusu care falsifica istoria regiunii si munceste pentru a schimba proportiile etnice cu orice masura?
   De mitingurile provocatoare ale Noii Drepte intr-o regiune unde habar n-au ce se intampla intr-adevar.

   De promisiunile din 1918 la Alba Iulia referitoare la drepturile minoritatilor din Romania nu vrea D-l Grama sa-si informeze superiorii? Ar cam fi vremea sa-si tina promisiunile odata redactate!

   Romanii din HarCov se plang… pe cand toate pozitiile cheie le detin… E alta treaba, ca oamenilor de rand nu prea vor sa mai dea o farimatura de paine… Dar fiti siguri, ca ar putea…daca ar vrea…
   Si eu sunt de parere sa se ia in considerare proportionalitatea populatiei in institutii si deconcentrate…
   De sporurile pentru venirea in aceasta regiune nici n-are rost sa mai vorbim…
   Masurile lui Grama sunt legale, caci legile sunt schimbate in asa fel, incat regiunea nu cumva sa fie descentralizata.

   Reply
 2. 2

  joni

  Nu pot sa inteleg ce tot oftati de starea romanilor din Secuime. Toate posturile importante de garda de mediu, la politie de la jandarmerie la finante, prefectura etc sunt ocupate de oameni de nationalitate romana. Exista politia si jandarmeria care face ordine daca este cazul, pentru ca de aceia sunt platiti. Atunci unde e problema?Sau domnul horia vrea sa zica ca organele care se ocupa de ordine si disciplina nu-si fac datoria ?

  Reply
 3. 3

  Pupaza din Tei

  Trebe informat statele europene si SUA despre noul curs al democraţiei din România pt. ca sa-si dea seama in mainile cui au daruit la vremea respectiva Transilvania cu multinationalitatile lui cu tot. Asemenea discriminare nu conduce la bine (vezi exemplul Kosovo!). Discriminarea poate sa conduca la nesupunere civica urmat de conflicte. Sper sa nu se ajunga aici !.

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna