Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a câştigat detaşat majoritatea primăriilor din judeţul Covasna la alegerile locale de duminică, în timp ce PNL şi PSD au obţinut câte trei mandate.

Potrivit liderului PSD Covasna, Bogdan Barbu, candidaţii acestei formaţiuni politice şi-au adjudecat funcţiile de primari în comunele Dobârlău, Valea Mare şi Hăghig.

„Am câştigat primăria Dobârlău, unde nu am avut contracandidat, la Valea Mare, Marin Bogdan, care a venit la noi de la USR, a câştigat al doilea mandat cu peste 90% din voturi, iar la Hăghig a ieşit primar domnul Cucu Alexandru, care are la activ mai multe mandate”, a declarat luni pentru AGERPRES Bogdan Barbu, care este şi primarul comunei Dobârlău.

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a menţionat că liberalii vor avea primari în localităţile Vâlcele, Barcani şi Sita Buzăului, dar şi un viceprimar în oraşul Întorsura Buzăului, în urma alianţei electorale încheiate cu USR.

„În linii mari eu sunt mulţumit de rezultatul alegerilor, dacă avem în vedere că în 2020 nu am avut niciun primar şi acum avem trei, iar cu siguranţă vom avea şi un număr mai mare de consilieri”, a declarat pentru AGERPRES Olimpiu Floroian.

Numărătoarea paralelă parţială realizată de UDMR relevă că această formaţiune politică a câştigat majoritatea primăriilor din judeţ, şi anume 35 din cele 45, în 19 dintre acestea neavând contracandidaţi.

Celelalte patru primării au fost câştigate de trei independenţi, care au candidat în comunele Băţani, Estelnic şi Ilieni, şi de Raul Urdă, care a obţinut cel de-al doilea mandat la Primăria oraşului Întorsura Buzăului pe lista alianţei USR-PNL.

„Cu siguranţă am câştigat cele patru oraşe, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna, cu siguranţă am câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean şi cu siguranţă în cele patru oraşe şi judeţ avem majoritate şi în consiliu”, a declarat pentru AGERPRES Tamas Sandor.

 Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail