Tribunalul Harghita a respins, ca fiind nefondat, apelul formulat de producătorul cipsurilor „Csiki Csipsz” împotriva măsurii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita de oprire temporară de la comercializare a produselor etichetate necorespunzător, menţinând decizia din luna iunie a Judecătoriei Miercurea Ciuc.

Sentinţa a fost pronunţată în urmă cu două zile şi este definitivă.

„Respinge apelul declarat de apelanta PITYOKA GYAR S.R.L. împotriva sentinţei civile nr.1226 din 22.06.2022, pronunţată de Judecătoria Miercurea Ciuc, în contradictoriu cu intimatul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita. Definitivă”, se arată în soluţia postată pe site-ul instanţei.

La începutul lunii iunie, în urma unei sesizări, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Harghita a oprit temporar de la comercializare 33 de produse „Csiki Csipsz”, pe considerentul că etichetarea acestora neconformă.

„Autorităţile române au oprit producţia şi distribuţia produselor Csiki Csipsz, deoarece 33 de produse sunt numite ca locaţie de producţie în Ţinutul Secuiesc, nu România (…) Autorităţile române au îndemnat şi Fabrica de bere Csiki să schimbe numele locaţiei de producţie din Ţinutului Secuiesc în România” , au anunţat la acea dată reprezentanţii companiei.

Sesizarea a fost făcută de deputatul AUR Mureş, Dan Tănasă, care a arătat că „pe lângă insulta la adresa României, prin care este menţionată apartenenţa judeţului Harghita la aşa-zisul ţinut secuiesc” , toate produsele au descrieri şi etichete exclusiv în limba maghiară.

„Am avut din nou dreptate! Am aplicat din nou legea şi am arătat că în acest caz este vorba doar despre nişte trompete ale şovinismului şi revizionismului maghiar. Atât conducerea acestei companii private cât şi numeroşi „lideri” ai UDMR şi slugile lor cu nume românesc au incitat la ură împotriva mea pentru simplul fapt ca am cerut respectarea legii” , a scris, vineri, Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail