În cadrul proiectul demarat în acest an, pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării afa­ce­rilor de către întreprinzătorii tineri, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna au fost înregistrate un număr de 28 de societăţi comerciale, prin programul pentru tinerii debu­tanţi în afaceri.

Prin intermediul acestui pro­gram, tinerii până în 35 ani, care nu au mai deţinut cali­tatea de acţionar sau asociat în vreo firmă, pot primi până la 10.000 de euro pentru dez­voltarea unui plan de afaceri, pentru acest an fiind alocate de către Guvern aproximativ 5 milioane de euro. Banii sunt acordaţi prin intermediul Agenţiei pentru Implemen­ta­rea Proiectelor şi Programelor pentru Intreprinderile Micro, Mici şi Mijlocii (IMM). Aceştia pot acoperi cheltuielile eligibi­le precum plata salariilor sau achiziţionarea de echipamen­te, pe bază de factură.

Până în 24 mai a.c. la Oficiile Naţionale ale Registrului Co­merţului au fost înregistrate 3.562 firme – 2.357 dintre acestea fiind, în momentul de faţă, înmatriculate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail