Trupa Osono din Sfântu Gheorghe va organiza luna aceasta o tabără de teatru pentru liceeni în judeţul Covasna.
Coordonatorul formaţiei, Fazakas Misi, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în această tabără vor fi organizate două – trei ateliere, dintre care unul pentru „profesionişti”, adică pentru elevii cu experienţă de scenă, şi unul pentru amatori, precum şi o secţiune dedicată dezvoltării personalităţii şi comunicării. „Am observat că sunt foarte mulţi tineri care nu vor să facă parte dintr-o formaţie de teatru, dar sunt interesaţi de mişcarea scenică, de improvizaţii şi jocuri teatrale, simt nevoia de comunicare şi vor să-şi dezvolte personalitatea, de aceea am organizat această tabără care se află deja la cea de 12-a ediţie”, a declarat Fazakas Misi. Potrivit acestuia, teatrul este un excelent element de pedagogie, mai ales în cazul adolescenţilor care se află la vârsta căutărilor şi au nevoie de repere clare, de empatie şi dialog, iar experienţa acumulată în aceste tabere îi va ajuta în viaţă indiferent dacă vor alege sau nu o carieră artistică.
Tabăra va avea loc în perioada 24 – 29 iulie în localitatea Chichiş, iar înscrierile se pot face online pe site-ul www.osono.ro.
Trupa Osono a împlinit recent 18 ani, iar de-a lungul existenţei sale în această formaţie au activat peste 140 de elevi de la mai multe şcoli din Sfântu Gheorghe, care au montat 13 piese şi au câştigat 17 premii naţionale şi internaţionale. Osono a avut peste 600 de reprezentanţii, iar unul dintre spectacole, intitulat „Fragmente din povestea rătăcirii”, a fost jucat de peste 300 de ori în ultimii patru ani, în ţară şi străinătate, inclusiv la un festival din Thailanda. Fazakas Misi susţine că succesul piesei se datorează în primul rând temelor şi ipostazelor de viaţă pe care le surprinde, precum şi faptului că pe parcursul reprezentaţiei oferă fiecărui spectator posibilitatea de a face o introspecţie în sine şi de a se regăsi.
În ce priveşte longevitatea trupei, el spune că în spatele acesteia nu se află niciun secret, ci doar „foarte mult entuziasm, infuzie permanentă de tinereţe şi plăcerea de a lucra cu elevii”.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES