O tabără de perfecționare adresată educatoarelor din județ, de la secția română s-a derulat săptămâna aceasta, în localitatea covăsneană Bicfalău.

Organizată la Pensiunea „Mokus” din Bicfalău, printr-un proiect derulat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna, Casa Corpului Didactic (CCD) „Csutak Vilmos” Covasna și Asociația Pedagogilor Români din Covasna, în colaborare cu Asociația Ghidelor și Ghizilor din România (A.G.G.R), cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Covasna, tabăra a cuprins cursuri de perfecționare, cu diverse tematici.

„Tabăra de perfecționare a educatoarelor de la secția română, din județul Covasna, reprezintă oportunitatea  de a-și actualiza competențele dobândite în formarea inițială, în concordanță cu nevoile societății actuale. În cadrul taberei, săptămâna aceasta – între 26 și 30 iunie – s-au derulat cursuri, sub coordonarea unor formatori profesioniști, responsabili, din cadrul A.G.G.R., C.C.D., I.S.J., care au reușit să îmbine cu succes strategii de consiliere rațional-emotivă, comportamente prosociale, tehnici  de dezvoltare a inteligenței emoționale, tipuri de lideri și alte valori, necesare cadrelor didactice din învățământul preșcolar. Nu în ultimul rând, prin acest proiect, s-a urmărit creșterea prestigiului județului la nivel național, prin asigurarea unor cadre didactice bine pregătite din punct de vedere profesional. Suntem conștiente că necesitatea de a asigura resurse umane  pregătite pe  piața europeană apare din înțelegerea faptului că avantajele competitivității pot determina o dezvoltare durabilă pe termen lung.” – au transmis cursantele din cadrul taberei de perfecționare a educatoarelor.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail