La Atena s-au desfășurat, în perioada 16-19 martie a.c., Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu juniori şi tineret.

La această competiție au participat 750 sportivi din 43 ţări de pe 5 continente, fiecare țară afiliată Federației Internaționale de Ju-Jitsu având dreptul să înscrie maxim doi sportivi pe categoria de greutate și ani, la maxim două probe de concurs.

România a fost prezentă cu un lot de 22 sportivi, printre aceștia numărându-se și sportivul Vlad Lascu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, acesta  fiind înscris  la două probe, ju-jitsu ne-waza (ju-Jitsu Brazilian) și ju-jitsu fighting IJJF, la categoria -55 kg juniori I.

Potrivit antrenorului CSM, Oltean Petru, deși elevul său a  făcut  această deplasare cu o luxație de gradul I la glezna piciorului stâng, în urma unei accidentări survenite cu doar trei zile înainte de data concursului, Vlad Lascu a reușit să se claseze pe locul V la ju-jitsu ne-waza, după ce şi-a surclasat toţi adversarii (printre aceștia numărându-se sportivi de valoare din Rusia, Slovenia) până în semifinală, unde pierde în fața sportivului din Uniunea Emiratelor Arabe  şi, ulterior, finala mică, în fața celui de al doilea sportivului din Rusia. La ju-jitsu Fighting, după două meciuri câștigate  pierde cu sportivul din Ucraina, intrând astfel în recalificări unde pierde cu sportivul din Kazahstan,  clasându-se astfel pe locul IX la această probă.

„Chiar dacă sportivul meu nu a urcat pe podiumul de premiere, consider că un loc V la Campionatele Mondiale este un rezultat foarte bun. Lascu Vlad este un sportiv de valoare și consider că merită investit în el”- a declarat Oltean Petru.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail