Potrivit conducerii societăţii, la prima acţiune, care a avut loc în luna martie, s-au adunat aproape 90 de tone de sticlă, iar la cea de-a doua, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, au fost colectate peste 53 de tone.
Pentru a stimula cetăţenii să participe la aceste acţiuni, Tega a oferit câte o jumătate de litru de bere sau un litru de apă minerală în schimbul a 5 kilograme de sticlă predate.

„Trebuie să organizăm colectarea sticlei de 3 ori pe an, pentru că vedem că mult mai puţină sticlă ajunge la deşeurile mixte. Deşeurile amestecate costă din ce în ce mai mulţi bani pe termen lung, iar TEGA trebuie să plătească din ce în ce mai mult pentru fiecare tonă de deşeuri. Vrem să oprim ca sticlele pentru băuturi şi borcane să ajungă la groapa de gunoi, atât pentru că este costisitor, cât şi pentru că aceste materiale pot fi reciclate. Ne bucurăm că oamenii sunt interesaţi de această campanie şi încercăm să-i motivăm: atât berea, cât şi apa minerală sunt populare”, a declarat directorul Tega, Mathe Laszlo, citat într-un comunicat de presă.

Acesta a precizat că următoarea acţiune de colectare de sticle va avea loc în prima parte a toamnei în cele şase puncte din municipiu, respectiv în parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabo Kati”, lângă Penny Market, la vechea fabrică de pâine din strada Kos Karoly, vis-a-vis de staţia de autobuz din strada Gării, în parcarea din Piaţa Calvin şi la depozitul de deşeuri din strada Energiei.

În urma acţiunilor organizate anul trecut s-au adunat 124.585 kg de sticlă în municipiul Sfântu Gheorghe, din care 66.674 kg în luna martie.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail