Sepsi a învins-o la Sf. Gheorghe pe Viitorul, scor 1-0, în finala barajului pentru Conference League, și obține astfel prima calificare din istorie în cupele europene!

Sepsi – Viitorul 1-0 » Cronică: Premianta!

Trupa din Sfântu Gheorghe ajunge în Europa, la doar patru ani de la promovarea în Liga 1. Cu stadion nou și cu finanțarea-bonus din Ungaria, Sepsi devine un club foarte important în România. Va juca în Conference League, în turul al doilea preliminar.

Un mic club din Covasna, a cărui tradiție nu conține trofee câștigate, nici un mare succes, a promovat în 2017 în prima ligă și în numai patru ani ajunge în cupele europene!

Modelul progresului pe care l-a înregistrat Sepsi a fost finanțat și din Ungaria, inclusiv cu bani primiți de la guvernul maghiar, însă conducerea de aici a clubului tot are merite pentru creșterea controlată a acestei echipe care a devenit din ce în ce mai bună fără să mizeze ca la cazinou.

Roș-albii au angajat fotbaliști tot mai mulți și mai buni fără să-și creeze cheltuieli exagerate, nu au forțat în nici un moment performanțe care nu le erau la îndemână.

Grozavu a dus clubul la nivelul cel mai bun de până acum. Leo nu are un lot fantastic, însă el i-a transmis echipei din agresivitatea proprie, din ambiția lui, a inventat și a reparat fotbaliști. L-a scos de nicăieri pe Nicolae Păun, un mijlocaș defensiv cu fizic bun, tehnic și curajos.

L-a recuperat pe Mitrea, pe care l-a transformat în căpitan și în fundaș de națională. L-a readus în campionatul românesc pe Aganovici, croatul fost la FCSB.

Veteranul ex-iugoslav a înscris golul de 1-0 întâmplător, el doar a pus piciorul în fața mingii pe care o pasase Marquinhos și balonul a sărit în plasă.

Golul lui Aganovici a apărut din întâmplare, calificarea lui Sepsi în Europa și tot parcursul general pe care-l au covăsnenii nu constituie întâmplări, ci rezultate ale unui plan clar și ale unui buget îndestulător gestionat cumpătat.

Viitorul sună bine pentru Sepsi, echipa va avea în curând un stadion nou și frumos, condiții de pregătire foarte bune. Ai lui Hagi au forțat în repriza a doua cam așa cum forța Hagi cu Slovenia. Rezultatul a fost același, ratarea calificării.

1.100 de spectatori au asistat la partidă.

Sepsi – Viitorul 1-0

  • A marcat: Aganovic ’42

Sepsi – Viitorul, echipele de start

SEPSI: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu – N. Păun, Vașvari – Golofca, Dumiter, Aganovic – Safranko
REZERVE: Collado, Csiszer, N. Tamaș, Tincu, Kovacs, Fofana, Tortella, Achahbar, L. Fulop
ANTRENOR: Leo Grozavu

VIITORUL: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Pedroso – Casap, Artean, Matiș – Chițu, Ely Fernandes, Grădinaru
REZERVE: Căbuz, Bîrzu, Georgescu, Castaneda, Grameni, Buta, Haită, Tsoumou, Jo
ANTRENOR: Cătălin Anghel

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

https://www.gsp.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail