Crucea Roşie Filiala Covasna invită școlile din județ să se înscrie cu elevii la Concursul de Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți”. Înscrierile se realizează până în martie.
Competiția va avea loc la Sfântu Gheorghe, în data de 14 mai (a.c.), fiind derulată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean (IȘJ) – Covasna, și inclus în CAEJ 2018-2019 – poziția nr.59, a transmis conducerea Crucea Roșie Covasna.
„Din fiecare școală se pot înscrie mai multe grupe, în două categorii, respectiv ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și ciclul liceal (clasele IX-XII). Taxa de înscriere este de 20 Ron/persoană, sumă pentru care toți participanții vor primi tricouri special concepute, ecusoane și protocol. Grupele se compun obligatoriu din 5 elevi și sunt coordonate de un profesor. Un profesor se poate înscrie în concurs cu maxim două grupe. Fiecare grupă trebuie să se autodefinească printr-un nume ales de membrii săi”- a transmis directorul Papp Adolf, în invitația către școli.
Înscrierile se fac de către profesori, conform formularului de înscriere cu obligația de a îndeplini condițiile stabilite de către Crucea Roșie Filiala Covasna.
„Înscrierile se fac până la data de 15 martie 2019, orele 14, personal, la sediul instituției sau prin email la adresa [email protected]. În cazul în care nu avem răspuns de la dumneavoastră până la această dată, vom considera că nu doriţi să participați la concurs.”- a transmis conducerea Crucii Roșii potențialilor aplicanți.
Formularul de aplicare și invitația sunt disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la secțiunea „articole recente”.
„Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962, conform site-ului Crucea Roșie Română.
Competiția are printre obiective însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii, precum și pe cele privind prevenirea accidentelor și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de baza* – „efectuarea unor acțiuni salvatoare de viață unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către persoane fără pregătire medicală, fără utilizarea unor echipamente specifice acestui scop”(Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății); vizează dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice; promovarea ocrotirii mediului înconjurător.
Bibliografia pentru concurs, tematica și alte detalii pot fi aflate accesând https://crucearosie.ro/ce-facem/educatie-pentru-sanatate/sanitarii-priceputi/regulament/.
Ana Ciorici COSTACHE