Şcoala Populară de Artă şi Meserii Sfântu Gheorghe începe înscrierile pentru anul şcolar 2018-2019. Cei care doresc să își descopere sau să își cultive talentul, să se dezvolte și să își încarce sufletul cu frumos, sunt așteptați, săptămâna aceasta, la sediul instituției.

„Înscrierile se fac pentru aproape toate secțiile pe care le avem. Sunt mai multe localități în care organizăm cursuri, pe care dorim să le continuăm, dar sunt și cursuri de inițiere – precum cele de inițiere de fanfare, suflători și artă populară.”- a declarat, ieri, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gaj Nandor.

Înscrieri se fac la Zagon, la muzică, la tenorhorn, corn, percuție, trombon, trompetă, tubă, saxofon, clarinet; la Covasna – pentru secția muzică – pian; la Brateș, pentru percuție, clarinet, saxofon; la Ghelința și în zona Baraoltului, pentru secția artă decorativă populară, la Târgu Secuiesc, pentru secția muzică-ansamblu coral; la Bixad – la tubă, trompetă, tenorhorn, corn de vânătoare, trombon, iar la Sfântu Gheorghe – la saxofon, clarinet, chitară, sintetizator, pian, canto, vioară clasică, chitară bas, contrabas, cobză, percuție, pictură pe lemn, desen, pictură, grafică, artă decorativă, balet (pentru vârstele 6-7 ani, respectiv 10-12 ani).

Directorul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, Gaj Nandor, a declarat că înscrierile se realizează săptămâna aceasta.

Modalitatea de înscriere este simplă: candidații vor trebui să se prezinte la sediul instituției cu un dosar ce va conține o cerere (care se obține de la secretariatul instituției) și actul de identitate al candidatului. În cazul minorilor, dosarul trebuie să conțină certificatul de naștere al acestora, dar și copia actului de identitate al unuia dintre părinții acestora. Candidații vor trebui să achite taxa de înscriere – 65 de lei, taxă ce a rămas la același nivel ca și anul trecut.

„Nu am modificat modalitatea de înscriere și nici taxa (…). Scopul nostru este ca un  număr cât mai mare de persoane să participe la cursurile noastre.”- a mai spus directorul Școlii Populare de Arte și Meserii.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare vor avea loc examenele de admitere.

„Precizăm că dacă cineva nu poate veni să se înscrie săptămâna aceasta, poate veni până la data examenului de admitere. De asemenea, intenționăm ca, dacă la o secție (sau materie) nu se înscriu suficienți cursanți să organizăm, în octombrie, altă sesiune”, a declarat directorul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, instituția funcționează, în prezent, în 13 localități din județ, printre cele din mediul urban numărându-se Sfântu Gheorghe,  Târgu Secuiesc și Covasna.

Secții noi, cursuri noi, în plan

Conducerea instituției are în plan introducerea unor cursuri noi și chiar și cu o parte de predare online, însă detalii vor fi oferite într-o ediție viitoare a ziarului nostru.

De asemenea, se dorește înființarea unei secții de muzică populară – taraf, în  zona Buzaielor, a precizat directorul Gaj Nandor.

Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe şi-a deschis porţile, pentru prima oară, în anul 1968. Instituţia funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Covasna.

Pentru mai multe informaţii şi detalii despre înscrieri, cei interesaţi sunt aşteptaţi în sediul şcolii – piaţa Libertăţii 9, Sfântu Gheorghe; sau pot telefona la: 0267-351560.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail