Nagy Andras: „UDMR în continuare nu face altceva decât să se prostitueze politic pentru interesele personale ale politicienilor”

Chiar dacă au trecut mai bine de două săptămâni de la eveniment, schimbarea din funcţie a ministrului Sănătăţii continuă să fie dezbătută.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor (CF) Co­vasna, Nagy Andras, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), consideră că „UDMR-ul, practic, a sacrificat un politician şi a adus un altul care nu prea poate pierde politic (…) Totuşi, domnul ministru Ritli este un om în jur de 60 de ani, şi el ca imagine politică şi politic, nu cred că va mai candida sau nu cred că mai are importanţă, chiar dacă se duce de râpă acest sistem. Eventual se şifonează puţin imaginea UDMR- ului”, a spus Nagy Andras.

Kulcsar Terza Janos şi Nagy Andras

În opinia preşedintelui CF Covasna, obiectivul poate cel mai important în domeniul Reformei Sănătăţii ar fi fost trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sub tutela Ministerului Sănătăţii: „Acest lucru nu s-a realizat. În continuare, Preşedintele Casei de Asigurări e numit de primul-ministru. Practic, UDMR şi chiar şi Guvernul şi domnul prim-ministru zice că Ministrul Sănătăţii se va consulta cu preşedintele Casei de Asigurări şi aşa mai departe, dar acest lucru a fost posibil şi înainte”, a spus Nagy Andras.

După părerea sa, doctorul Lucian Duţă, Preledintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conduce instituţia după bunul său plac: „Lucian Duţă conduce această instituţie practic cum vrea dânsul, sau mai bine zis, cum se înţelege cu conducerea PDL-ului. Deci, UDMR în continuare nu face altceva decât să se prostitueze politic pentru interesele personale ale politicienilor, şi în continuare reforma în sănătate sau interesele pacienţilor, a populaţiei este pe plan secundar (…) Totuşi, eu aştept un raport din partea Ministerului sau din partea UDMR-ului, ca să vedem ce rezultate a avut domnul Cseke. A demisionat, dar a avut un fel de reformă, un program şi ar trebui să vedem unde s-a ajuns, de  unde preia domnul Ritli”, a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna.

Ministrul Ritli – „decedat”?!

Ca o completare a celor declarate de Nagy Andras, Kulcsar Terza Janos, liderul PCM Covasna, a remarcat: „În ziarul Szabadsag care apare la Cluj, domnul Ritli a fost prezentat pe pagina 15, unde sunt cei decedaţi. La Cluj-Napoca se ştie deja că nici nu şi-a ocupat domnul Ritli fotoliul bine şi deja a şi murit. Asta mie îmi provoacă greaţă, pentru că totuşi ziarul Szabadsag este al UDMR-ului, şi dacă şi ei văd această treabă atât de importantă, încât pe domnul Ritli îl prezintă pe pagina decedaţilor, acest lucru spune ceva”, a încheiat Terza Kulcsar Janos.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail