În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ziua de vineri, 30.09.2011, a fost dedicată promovării siguranţei rutiere pe arterele rutiere ale judeţului.

Pe lângă activităţile clasice de informare a populaţiei pe această temă, prin organizarea de întâlniri cu grupuri-ţintă, în organizarea Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a Serviciului Rutier şi cu sprijinul Asociaţiei „A-Car”, a fost organizată o activitate inedită menită să atragă atenţia participanţilor la trafic asupra necesităţii respectării regulilor elementare de circulaţie.

5 voluntari inimoşi şi foarte activi au fost „înarmaţi” cu pancarte conţinând mesaje preventive, la intersecţia Drumurilor Naţionale 11 şi 12, cel mai important nod rutier de pe raza judeţului Covasna, locaţie care a asigurat transmiterea mesajelor către un număr ridicat de participanţi la trafic. Ineditul activităţii a reuşit să atragă atenţia şoferilor, unii dintre aceştia oprind chiar să aplaude.

Nu a fost uitată nici componenta de informare preventivă a participanţilor la trafic, în cele 2 ore de derulare a acţiunii fiind distribuite şoferilor opriţi sute de pliante, însoţite de recomandări preventive.

Scopul acţiunii a fost atins, aceasta urmând a fi periodic repetată şi pe alte artere rutiere.

BIROUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail