Ediţia a VI-a (26 – 30 septembrie)

În organizarea Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, în perioada 26 – 30 septembrie 2011, în judeţul Covasna se va derula campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Aceasta are drept principale obiective responsabilizarea şi implicarea societăţii civile în prevenirea şi rezolvarea cazurilor de încălcare a legii, precum şi creşterea gradului de informare a populaţiei.

Activităţile programate de către poliţiştii covăsneni în cadrul campaniei au fost structurate pe domenii de prevenire. Astfel, prima zi a fost dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – cum ar fi furturile din locuinţe, din societăţi comerciale sau din autoturisme.

Marţi şi miercuri, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, poliţiştii se vor întâlni cu elevii, întrucât în aceste zile se va pune accent pe prevenirea delicvenţei juvenile în şcoli şi prevenirea victimizării minorilor.

Tot în această perioadă, în Sfântu Gheorghe se va desfăşura cea de-a treia ediţie a „Cupei prevenirii criminalităţii” la minifotbal, întrecere la care vor participa echipele tuturor celor 9 licee şi grupuri şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ.

În ziua a IV-a, adică joi, 29 septembrie 2011, tematica de prevenire este extrem de diversificată. La Târgu Secuiesc, factorii poştali vor fi învăţaţi cum să se apere de tâlhari, iar în Baraolt poliţiştii se vor întâlni cu persoanele în vârstă, care locuiesc singure şi care sunt potenţiale victime ale infractorilor. În oraşul Covasna se vor derula acţiuni pe linia prevenirii furturilor şi violenţelor în comunităţile de romi, iar în Sfântu Gheorghe oamenii legii se vor ocupa de instruirea antiinfracţională a persoanelor de vârsta a treia.

Vineri, când tema de prevenire a zilei va fi „Siguranţa rutieră”, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe se va organiza un concurs de îndemânare cu bicicleta, iar în celelalte oraşe ale judeţului poliţiştii vor merge prin şcoli şi vor discuta cu elevii despre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când se află pe drumurile publice.

Campania naţională „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a devenit o tradiţie la nivelul Poliţiei Române, prima ediţie a acesteia desfăşurându-se în anul 2006.

Biroul de presă al IPJ COVASNA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail