Săptămâna Educației Globale ne-a reunit prin artă la Școala Gimnazială  „Avram Iancu” din Covasna. Mica sală de lectură a bibliotecii școlii a găzduit la început de săptămână conversații pline de sensibilitate despre Jurnalul Annei Frank sau Eu sunt Malala, despre Persistenta Memoriei a lui Dali și despre icoane care comunică sufletește prin ochii privitorului.

A fost o primă cărămidă pentru o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă  talentul, harul sau „talantul”  primit  la naștere, pe care putem alege să-l sporim prin muncă sau să-l îngropăm dezinteresați…  Dialogând, am descoperit  că doar educația e solul fertil al creșterii. Și că bucuria de a împărtăși din darurile pe care le avem creează frumosul în jur.

Ziua de 21 noiembrie  a marcat momentul creării trupei de teatru a școlii noastre.

22 noiembrie: o zi rece de noiembrie în care, adunați la o cană cu ceai în jurul a opt tablouri, am aplaudat-o  din toată inima pe eleva și colega  noastră Casiana Tabalai, pentru că ne-a împărtășit din  pasiunea ei pentru pictură, artă pe care ea o practică de o bună bucată de timp.  Vorbindu-ne deopotrivă  despre programul  riguros pe care îl dedică studiului și artei,  pasiunea ei ne-a emoționat și inspirat pe toți cei prezenți în sală. Producțiile ei sunt încărcate de culoare, tehnică, exercițiu reflexiv, și mai ales de ore de muncă susținută!

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna e mândră de toți elevii care îi calcă pragul. Această săptămână dedicată educației a creat pentru noi mai mult spațiu ca să reflectăm la talentele și interesele noastre. Știm să pirogravăm, să împletim, să coasem, să reparăm calculatoare, console de joc… atât de multe știm! O oportunitate frumoasă prin care am conștientizat mai mult ca niciodată că, de fapt, noi dialogăm și facem educație prin orice gest, în fiecare zi.

Prof. Gheorghe Bogdan,

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail