Elevii din învățământul preuniversitar din județ și nu numai sunt invitați să participe, marți, 18 octombrie, la activitățile educaționale derulate în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci”,  în cadrul unui parteneriat încheiat între Ministerul Educației și Banca Națională a României.

Proiectul constă într-o lecție națională de educație financiară, ce va avea loc marți, 18 octombrie, și la care sunt așteptați să participe elevi din învățământul liceal, gimnazial și primar.

Pentru a fi parte a acestei lecții naționale, cadrele didactice și elevii trebuie doar să se conecteze din sălile de curs, la activitate, prin intermediul link-ului aferent ciclului de învățământ.  Linkurile de acces sunt disponibile accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, https://isj.educv.ro/content/17414/Programul-S%C4%83-vorbim-despre-bani-%C8%99i-b%C4%83nci.

Inițiat în anul 2011, „Să vorbim despre bani și bănci” este un proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, având ca obiectiv promovarea educaţiei financiare la nivelul învăţământului primar, gimnazial și liceal, prin formarea unui „vocabular” minimal şi înţelegerea unor noţiuni de bază legate de sectorul financiar – bancar. Prin familiarizarea elevilor cu noţiuni economice şi financiar – bancare de bază, se urmăreşte şi formarea unor abilităţi şi deprinderi legate de economisire, credit, bugetul familiei/bugetul personal, investiţii etc. Nu în ultimul rând se doreşte sporirea gradului de înţelegere al elevilor cu privire la rolul şi activitatea băncii centrale, precum şi la aspectele legate de Zona Euro, se arată pe site-ul Băncii Naționale a României, www.bnr.ro.

Ana CIORICI COSTACHE

Sursa foto: www.bnr.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail