Peste 80% dintre români nu cred că se va schimba ceva în următorii trei ani, în timp ce peste 70% apreciază că antreprenorii români sunt necinstiţi şi că sunt dezbinaţi, potrivit unui studiu comandat în luna august de Fundaţia Romania Business Leaders.

Astfel, 86% dintre români nu cred că se va schimba ceva în următorii trei ani, comparativ cu numai 14% care s-au declarat optimişti.

Totodată, 73% dintre respondenţi au apreciat că antreprenorii români sunt mai degrabă necinstiţi şi numai 24% au încredere în onestitatea acestora. Numai 16% dintre români consideră că oamenii de afaceri români sunt uniţi, iar majoritatea, respectiv 73%, crede că sunt mai degrabă dezbinaţi. De altfel, 60% nu au încredere în managerii din România.

De asemenea, 67,9% cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri, iar 73% îi consideră pe micii întreprinzători necinstiţi. În acelaşi timp, 87% consideră că oamenii de afaceri români ar trebui să se implice mai mult în probleme importante ale ţării.

Aproape 70% dintre cei chestionaţi au spus că nu au un model un om de afaceri român, comparativ cu 30% care au un astfel de model.

Deşi 85% dintre respondenţi au declarat că sunt mândri că sunt români, în schimb 53% nu găsesc motive suficiente pentru a fi mândri de România.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail