În perioada 23-26 mai a.c., în Germania s-au desfășurat Campionatele Europene de Ju-Jitsu Adulți, competiție la care au participat peste 360 sportivi din 27 țări.

România a fost prezentă cu un lot de 17 sportivi, antrenori, arbitri si oficiali, printre aceștia numărându-se și sportivul legitimat la CSM Sfântu Gheorghe, Pavel Denis, component al lotului României de Ju-Jitsu, multiplu Campion National și International.

Chiar dacă acesta este doar la categoria de tineret, a avut o evoluție foarte bună, fiind învins doar de 2 sportivi de top ai categoriei de seniori, la diferență foarte mică de doar 1 punct. Astfel, sportivul Pavel Denis se clasează pe un meritos loc 5 la Campionatele Europene de Ju-Jitsu Adulți (Seniori), la categoria -56 kg. Felicitări și mult succes in continuare!”, a transmis antrenorul CSM, Petru Oltean.

Tot la sfârșit de săptămână, mai precis în data de 25 mai, sportivii CSM Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorul de judo și arte marțiale prof. Oltean Petru Shihan și instructorul și arbitrul național de judo, Cristi Caruz, au participat la a II-a etapă a Campionatului National de Judo U13 ani Echipe, desfășurat la Brașov, unde sportivii covăsneni au făcut echipă comună cu sportivii din Miercurea Ciuc. La aceastăîntrecere sportivă, echipa noastră de judo s-a calificat în etapa următoare a competiției Naționale de Judo pe Echipe.

„După o serie de meciuri intense și pline de emoție, sportivii noștri au demonstrat determinare, abilitate și spirit de echipă, obținând rezultate remarcabile, astfel:  Eirini Hadjipanayiotou, Echipa 1 locul 2 la -44kg, și David Ene Matei, Echipa 1 locul 2 la -46 kg. Ne pregătim acum pentru următoarea etapă, care va avea loc la Miercurea Ciuc,  în toamnă. Suntem încrezători că prin continuarea muncii asidue vom reuși să obținem rezultate și mai bune”, a menționat Petru Oltean.

Acesta a mai declarat că în perioada 18-19.05.2024 a participat la Cupa RONIN la Ju-Jitsu probele de ne-waza, la Târgu Mureș, cu doi sportivi de valoare, componenți ai secției de Arte Marțiale a CSM Sfântu Gheorghe.

Este vorba de frații Stănciuleasa,  care au obținut 2 medalii de aur și o medalie de bronz, astfel: Stanciuleasa Adrian– 2 medalii de aur, respectiv locurile I la categoriile U18 și U21 ani, categoria -62 kg, și Stănciuleasa Alexandru– locul III, medalie de bronz la categoria -48 kg U14 ani.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail