Primăria oraşului Covasna oferă 800 lei familiilor care anul acesta împlinesc cel puţin cinci decenii de căsnicie şi sărbătoresc nunta de aur.

„Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie, când vor avea loc Zilele oraşului, iar cele care doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie până pe data de 15 august.

„Consiliul Local al oraşului Covasna, prin Direcţia de Asistenţă Socială, susţine valorile şi echilibrul socio-economic al familiei prin măsuri punctuale de sprijin financiar şi îşi propune să conştientizeze covăsnenii cu privire la importanţa stabilităţii în căsnicie, rolul acesteia şi contribuţia pe care o are la dezvoltarea comunităţii locale. Astfel, se va acorda un stimulent financiar de 800 lei net/ familie şi un Certificat onorific pentru familiile care împlinesc 50, 60, 65, 70 de ani de căsătorie în anul 2024, cu domiciliul în oraşul Covasna, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiţii: ambii soţi să aibă domiciliul în oraşul Covasna de cel puţin 25 de ani (…), familia să nu aibă datorii la bugetul local, să împlinească 50, 60, 65 sau 70 de ani de căsnicie neîntrerupţi în anul bugetar al acordării stimulentului financiar şi Certificatului onorific, iar ambii soţi să fie în viaţă la data depunerii cererii”, au anunţat, vineri, autorităţile locale pe pagina de Facebook.

Acestea intenţionează să realizeze câte un material de prezentare pentru fiecare familie sărbătorită, iar în acest scop a solicitat celor care doresc să le pună la dispoziţie un număr de maximum 50 de fotografii de la căsătorie, botezuri, zile de naştere şi alte evenimente importante pentru a ilustra povestea vieţii lor.

Detalii privind documentele necesare pot fi obţinute personal sau telefonic de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://www.bb-shop.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail