Lucrările la Podul de peste Olt, parte integrantă a celor care ţin de lucrările la DN 12, au fost reluate vinerea  trecută, după ce fuseseră sistate din cauza unor probleme tehnice care au ieşit la iveală în momentul în care Primăria Sfântu Gheorghe trebuia să monteze noii stâlpi de  iluminat.

Potrivit  administratorului public din cadrul primăriei Sfântu Gheorghe, Czimbolmos Csaba, problemele  legate de întăririle exterioare ale podului intră în atribuţiile celor de la Compania Naţională de Autostăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR).

„După ce constructorul contractat de  către cei de la CNADR  va termina de executat lucrările  ce ţin de ei, noi ne vom relua activitatea”, a declarat Czimbolmos Csaba. Acesta a precizat că la  podul de la gară se vor efectua lucrări de consolidare a celor două grinzi marginale, care au menirea de a susţine parapetul, şi se va aşterne un strat de asfalt de uzură pe toată porţiunea de drum ce trece prin oraş. În cele din urmă  rosturile vor fi umplute  cu un material special elastic şi se va monta parapetul şi corpurile de iluminat.

Lucrările de consolidare şi reabilitare de la podul de la gară ar putea fi gata până la finele acestui an. Între timp, Primăria Sfântu Gheorghe va continua acele lucrări care intră în responsabilitatea ei, respectiv cele de reabilitare a sensului giratoriu din partea dinspre gară a podului şi refacerea trotuarelor.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail