Nagy Istvan s-a arătat nemulţumit de problema acordării tichetelor de masă, doar către unii angajaţi din sistemul bugetar.

Primăria Baraolt

Acesta este de părere că nu este normal ca un angajat de la primăria Baraolt care câştigă aproximativ 600 de lei din „bani economisiţi ai primăriei”, să nu primească nici un bon de masă, în timp ce salariaţii spitalului din oraş, unde salariile sunt mai mari iar personalul mai şi mănâncă la cantina spitalului, angajaţii primesc bonuri de masă. „Şi eu am angajaţii mei care, săracii, la 600 sau la 700 de lei cât au salariu stau aici şi nu au nici un bon de masă, fiindcă legea nu-ţi dă voie”.

Nagy Istvan: „Nu eu am făcut legea, ci adversarii mei politici. Ei m-au pus să dau afară 40 de oameni, şi ei mă pun în situaţia să nu pot regla forţa de muncă de la administraţia publică nici pozitiv, nici negativ”.

Adică nu pot să plătesc ore în plus, nu pot să dau premii, dar nici negativ – nu pot să te dau afară,  pentru că dacă te dau afară nu pot să angajez pe nimeni, pentru că posturile sunt blocate. Pe de altă parte (…) nu am de unde să aleg eu oameni pentru calificările res­pective”, şi-a vărsat oful primarul Baraoltului.

Totodată Nagy Istvan este de părere că aceste legi nu au nicio legătură cu descentralizarea. „E imposibil ca eu, ca primar, să iau un salariu mai mic ca un contabil de la o şcoală generală, iar contabila unui oraş să ia un salariu cu trei cifre,  nu cu patru, respectiv sub 1.000 lei… Deci, sunt nişte ches­tiuni făcute de UDMR-işti, care odată vorbesc frumos-frumuşel, te mângâie pe cap, vorbesc frumos despre cât de mari unguri sunt, dar pe de altă parte dau în propria lor naţiune şi în propriul lor sânge, legat de nişte legi total aiurea, care nu au nimic în comun cu descentralizarea. Că ei nicicum nu doresc o descentralizare reală, ci doresc preluarea monopolu­rilor (…)”, a mai spus Nagy Istvan.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail