Confecționarea unei „biciclete eco”, din materiale reciclabile și participarea la un marș al bicicletelor sunt provocările la care sunt invitați să participe preșcolarii din județ, în cadrul unui proiect inedit, derulat de Grădinița cu Program Prelungit (GPP) „Manocska”, structura GPP  „Csipkerózsika” , din Târgu Secuiesc.

Proiectul, intitulat „Drum verde cu bicicleta”, este inclus în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ), la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la poziția  E 41 și cuprinde un concurs, organizat pe două secțiuni: prima, constând într-o activitate practică, aceasta presupunând confecționarea unei „biciclete eco”, o bicicletă din materiale reciclabile, în orice mărime şi din orice material refolosit, iar cea de-a doua secțiune constând într-o activitate sportivă: mai exact, un marș al bicicletelor.

Pentru participarea la acest proiect, grădinițele interesate vor încheia un contract de parteneriat cu grădinița organizatoare și vor completa o fișă de înscriere, până în data de 7 aprilie (a.c.). Potrivit regulamentului, acordul de parteneriat și fișa de înscriere se vor trimite scanate  pe adresa de e-mail [email protected], până la data menționată.În ceea ce privește participarea la prima secțiune (confecționarea „bicicletei eco”), o educatoare/prof. pentru învățământ preșcolar poate să înscrie maximum două lucrări. „Data limită a trimiterii lucrărilor de creație: 20 aprilie 2023. Lucrările vor fi trimise la adresa: GPP Csipkerozsika, str. Rozelor, nr. 3, oraşul Târgu Secuiesc, județul Covasna, cod poștal 525400. Creațiile vor fi jurizate, apoi expuse și premiate în G.P.P. Csipkerozsika din Târgu Seciuesc, în data de 27.04.2023.”- se arată în regulament.

Potrivit aceleiași surse, creațiile vor avea etichete pe care se vor scrie: numele și prenumele copilului, grupa, unitatea de învățământ, numele cadrului/cadrelor didactice, numărul de telefon și adresa de e-mail. Se vor acorda premiile I, II, III, la fiecare nivel de vârstă, dar și un premiu de popularitate, în urma voturilor online de pe pagina de Facebook a Grădiniței „Csipkerozsika”. Totodată, fiecare cadru didactic și preșcolar înscris la concurs va primi diplomă/adeverință de participare, se precizează în regulamentul concursului.

Pentru participarea la secțiunea a doua a proiectului, cadrele didactice vor trebui să își anunțe intenția de implicare, prin transmiterea fișei de înscriere, până în 7 aprilie, către organizatori, după care, să deruleze un marș al bicicletelor, în data de 27 aprilie, în incinta sau în jurul Grădiniței.

„Invităm educatoarele ca pe data de 27 aprilie să organizeze un marș al bicicletelor în incinta Grădiniței  sau în jurul Grădiniței. Fiecare copil face un tur al Grădiniței sale, cu bicicleta personală. Fiecare cadru didactic, care dorește să organizeze acest marș al bicicletei să ne anunțe prin completarea fișei de înscriere. Fișa trebuie trimisă la adresa de email [email protected]  până în data de 7 aprilie 2023”- au transmis organizatorii.

Regulamentul complet, documentele necesare înscrierii și alte detalii pot fi găsite accesând: https://isj.educv.ro/content/17919/C%C4%83tre-gr%C4%83dini%C8%9Be-Invita%C8%9Bie-la-Proiectul-jude%C8%9Bean-Drum-verde-cu-bicicleta-organizat-de.

Ana CIORICI COSTACHE

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: https://road.cc/content/feature/carbon-footprint-bike-294925

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail