Gospodărie Comunală SA atrage atenția locuitorilor caselor particulare asupra problemelor care apar în fiecare an, şi care sunt cauzate de temperaturile scăzute.

Deteriorările cauzate de îngheț apar de obicei în cazul contoarelor de apă izolate necorespunzător. În cele mai multe cazuri, contorul este instalat la 1,20 metri în puțul de apă. Dacă puţul este acoperit,  acest lucru ar trebui să asigure o protecție suficientă a apometrelor, deoarece căldura solului nu va permite înghețarea apei, dar în caz contrar este recomandat ca atât conducta cât şi contorul să fie acopere cu un material izolator. Dacă nu există altă soluție, chiar și materialele textile uzate pot îndeplini acest rol – spuma poliuretanică sau materialul izolator din polietilenă pot fi aplicate direct la țeavă, iar eficiența izolației este mai bună.

Gospodărie Comunală SA atrage atenţia şi asupra faptului că şi țevile izolate pot îngheța la temperaturi extrem de scăzute, însă izolația oferă o mult mai mare protecţie.

Specialiştii atrag atenția și asupra pericolului reprezentat de pătrunderea aerului rece prin capacele de vizitare și alte locuri similare – au existat cazuri în care s-a ajuns la îngheţ. Acest lucru este deosebit de important în locurile în care nu există un consum  regulat de apă – de exemplu, în casele de vacanță.

Dacă nu aţi închis încă robinetul din grădină, este timpul să faceți acest lucru. Dacă este vorba despre un robinet care nu este anti-îngheţ, sau despre o conductă fără element de încălzire, acestea
pot fi victime ale îngheţului – multă lume observă defecţiunea doar atunci când apa se dezgheaţă şi începe să țâșnească din țeavă.

Biroul de Presă al Gospodărie Comunală SA

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail