Manifestări culturale, științifice și civice și nu numai sunt cuprinse în ediția de anul acesta a evenimentului intitulat „Primăvara culturală” și organizat la Sfântu Gheorghe. Pregătirile sunt în plină desfășurare.

 „Primăvara culturală” – ediția 2018 se va desfășura la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe. Programul va debuta în data de 27 martie (a.c.), cu colocviul cu tema „Făuritori ai Marii Uniri” și lansarea calendarului „100 de ani de Românie întregită, încununare a 2000 de ani de dăinuire și continuitate românească”.

Evenimentul va continua în 12 aprilie (a.c.), cu Simpozionul cu tema Un secol de la revenirea Basarabiei în hotarele țării și lansarea cărților: colecția România. Marea Unire. 1918-2018. 100 de cărți, coord. Ioan Scurtu; Gheorghe Sbârnă, Ioan Opriș, România în anii premergători Marii Uniri, 1916-1917; Florentina Teacă, Mărturii fotografice: locuri și oameni din județul Covasna; revista Ștefadina… file de arhivă, nr. 2/2017, editori: prof. univ. dr. Corneliu-Mihail Lungu și director general Mihai Nicolae, au transmis, vineri,  în numele organizatorilor, pr. dr. Sebastian Pârvu și prof. Florentina Teacă.

Potrivit acestora, manifestările vor fi onorate de participarea reprezentanților Academiei Oamenilor de Știință, Universității „Hyperion” din București, Universității „Valahia” din Târgoviște, Parlamentului României, Alianței pentru Centenar, Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, Asociațiunii ASTRA ș.a.

Programul „Primăvara culturală, la Sfântu Gheorghe” a demarat cu 23 de ani în urmă, în martie 1994, reunind, de-a lungul anilor, numeroase manifestări culturale, științifice și civice.

Ediția din acest an a evenimentului se va derula în organizarea Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Centrului European de Studii Covasna – Harghita și Asociației „Ștefadina” București și Academiei Române.

Vom reveni cu informații.

Ana Ciorici Costache

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail