Programul din acest an al Zilelor Covasnei cuprinde o serie de de activităţi şi evenimente care mai de care mai interesante, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele.

Astăzi încep manifestările celei de  a 14-a ediţii a „Zilelor staţiunii Covasna”, cu deschiderea  expoziţiei de artă plastică Incitato de la Galeria de artă, la 17. 00.

În cele trei zile de sărbătoare localnicii dar şi turişti sunt invitaţi să ia parte la aproximativ 12 concerte, cele mai importante fiind ale trupei Dj Project, Kaczor, Kaly, Beatrice, Selfish Murphy sau al cunoscutei interprete Nicola.

Începând de astăzi staţiunea Covasna va fi animată de concerte, expoziţii, târguri, concursuri, manifestări sportive.

Târgul de toamnă, cel de artă populară, ateliere de meşteşugărit pentru copii sau plimbarea cu city-trainul ori cu ricşe, sunt doar câteva din programele permanente ale ediţiei din acest an. Participanţii pot urmări concursul de  atelaje care va avea loc pe terenul de fotbal, concursul de tenis de masă de la Sala de sport Voineşti sau pe cel de şah de la Casa Orăşenească de Cultură, precum şi demonstraţiile de automobilism organizate de Clubul Autocrono la Valea Zânelor.

Cele mai multe concerte ale unor trupe cunoscute  atât la nivel naţional cât şi internaţional vor avea loc sâmbătă. În această zi la concertul de deschidere de la ora 17.00 va cânta trupa Cool Boys din Ungaria, iar după ora 18 vor concerta: Nicola, Selfish Murphy, Stroke 69 şi DJ Project.

Tot sâmbătă, la ora 10:00, la fostul poligon situat spre satul Chiuruş va avea loc tradiţionala expoziţie de taurine. Finalul acestei zilei va fi marcat de un  impresionantul show de laser, de la ora 23.00.

În ultima zi de sărbătoare, duminică, manifestările vor fi dedicate folclorului românesc şi celui maghiar, artiştii urmând să ne încânte cu dansurile şi cântecele populare specifice  zonelor  Zăbala, Covasna şi Plăieşti de Jos. Participanţii la “Zilele staţiunii Covasna” vor avea parte şi de  un impresionant joc de artificii care va începe duminică la ora 22.00, urmat de concertul trupei Beatrice din Ungaria, care încheie manifestările din acest an.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail