În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.30, poliţiştii din Catalina au fost sesizaţi de către un angajat al societăţii Romte­lecom că pe reţeaua Catalina – Mărcuşa comunicaţiile telefonice au fost întrerupte.

Oamenii legii care au mers pentru verificări în zonă au surprins o căruţă în care se aflau 4 persoane, cu care acestea transportau 38 de metri de cablu telefonic. M. Sandor, de 34 de ani, M. Borbala, de 35 de ani, M. S., de 15 ani, şi L. Costel, de 34 de ani, au recunoscut că au tăiat cablurile cu un topor şi că intenţionau să le valorifice. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că cei patru sunt autorii unui alt furt de cabluri de pe raza comunei Ghelinţa, care a fost comis în noaptea de 19/20 iulie 2011. Atunci cei patru, împreună cu B. Pal, de 21 de ani, din oraşul Covasna, au tăiat nu mai puţin de 400 de metri de cablu telefonic, pe care l-au vândut unei persoane necunoscute în schimbul a 1.000 de lei.

Pe numele celor cinci au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările pentru sta­bilirea întregii activităţi infracţio­nale a acestora.

BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. COVASNA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail