Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați luni, 27 aprilie a.c., în jurul orelor 16:00,  prin apel 112, despre faptul că la un imobil situat pe strada Cânepei din municipiu, se află mai multe persoane care au organizat o petrecere.

Potrivit reprezentantului Compartimentului Relații Publice din cadrul IJP Covasna, în urma sesizării, la fața locului s-au deplasat două echipe de intervenție formate din 3 polițiști și 3 jandarmi, care au fost întâmpinați cu ostilitate de către proprietarul imobilului, un bărbat de 41 de ani, care se afla într-o vădită stare de ebrietate, împreună cu un grup format din aproximativ 30 de persoane.

„Bărbatul a proferat amenințări forțelor de ordine, agitând în aer un topor, amenințând în mod repetat forțele de ordine cu acte de violență și cu moartea.

În tot acest timp, bărbatul era însoțit de fiii săi, doi tineri, în vârstă de 17 ani și de 20 ani, care aveau asupra lor cuțite.

Bărbatul a fost introdus cu forța în casă de către ceilalți participanți la petrecere însă, la scurt timp, acesta a ieșit din imobil, având în mână un cuțit, cu care a continuat amenințările la adresa polițiștilor și jandarmilor.

La fața locului au sosit în sprijin mai multe echipaje de intervenție, printre care și un echipaj al Serviciului de Acțiuni Speciale care au procedat la aplanarea situației și au extras bărbatul din grup conducându-l la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe.

După extragearea individului din grup, mai multe persoane au aruncat cu pietre în direcția polișiștilor și jandarmilor și au agitat în aer obiecte contondente, proferând amenințări cu acte de violență la adresa echipajelor de intervenție.

Bărbatul de 41 și fiul acestuia de 20 de ani au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Precizăm că dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală, și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.”- arată sursa citată.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail