Primăria Sfântu Gheorghe va finanţa în acest an cu peste 1,4 milioane de lei proiectele culturale, de tineret, sport şi sănătate mintală iniţiate de organizaţiile neguvernamentale.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, bugetul alocat proiectelor pentru tineret este de 100.000 lei, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 21 martie, ora 15,00, în timp ce pentru proiectele de sănătatea fizică şi mintală s-au alocat 500.000, iar cererile pot fi depuse până în data de 25 martie, ora 16,00.

Proiectele culturale vor fi finanţate cu 450.000 lei, iar înscrierile pot fi făcute până pe 26 martie, ora 16,00, iar cele de sport cu 400.000 lei, pentru acestea termenul limită de depunere fiind 12 aprilie, ora 15,00.

„În fiecare an, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează apelul de proiecte către ONG-urile şi asociaţiile care doresc să depună cerere de finanţare nerambursabilă pentru susţinerea programelor culturale, de tineret, sportive şi de sănătate mintală. Anul trecut, în Sfântu Gheorghe, au fost organizate în total 170 de evenimente cofinanţate de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane”, menţionează reprezentanţii Primăriei într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, unde pot fi găsite detalii legate de cele patru linii de finanţare nerambursabilă.

Şi Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a informat, săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că va acorda în acest an o finanţare nerambursabilă în valoare de 3,2 milioane de lei organizaţiilor nonguvernamentale şi unităţilor de cult care vor să deruleze programe şi evenimente sociale, culturale, educative sau sportive.

Instituţia a deschis linii de finanţare pentru opt tipuri de proiecte, iar 22 martie este termenul limită pentru depunerea cererilor. Unităţile de cult, asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale, de tineret şi studenţeşti pot solicita finanţare pentru organizarea de evenimente culturale, educativ-ştiinţifice, pentru editare de publicaţii, pentru cofinanţarea proiectelor care pun accent pe portul popular, proiecte legate de patrimoniul cultural şi istoric, pentru proiecte sportive, dar şi pentru asigurarea activităţii de asistenţă comunitară şi pentru întreţinerea sau restaurarea bunurilor de patrimoniu aparţinând cultelor religioase.

„Anul trecut, au fost implementate 457 de programe, în valoare de 3,15 milioane de lei, iar anul acesta alocăm 3,2 milioane de lei, din care 2 milioane de lei sunt pentru unităţile de cult, 400 de mii de lei pentru programe culturale, educative şi de recreere şi 200 de mii de lei pentru activităţi sportive. Ca şi în anii precedenţi, vom continua să acordăm prioritate taberelor, promovând activităţi de timp liber pentru tineri. În acest an am majorat fondul pentru tineret de la 150.000 lei la 200.000 lei, deoarece tot mai multe organizaţii de tineret solicită finanţare. În acest caz, suma maximă care poate fi atribuită este de 10.000 lei”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor.

Criteriile de evaluare a proiectelor depuse pentru acordarea de finanţări nerambursabile pot fi consultate pe site-ul Consiliului Judeţean Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail