Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Georgia au obţinut o nouă performanţă.

„O nouă performanţă deosebită a elevilor români, de această dată la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia). Felicitări triplului campion, Vlad-Ştefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara), pentru medalia de aur absolut şi pentru titlul de cel mai bun concurent european!

Vlad a mai obţinut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică şi locul 2 la nivel mondial, precum şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică!”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook, marţi seară.

El i-a transmis felicitări dublului medaliat cu aur Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), care a mai obţinut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică.

„Felicitări şi celor trei elevi români medaliaţi cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu şi Vladimir George Necula (toţi 3 de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti)! Răzvan-Gabriel Marcu a mai obţinut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică. Felicitări domnilor profesori Petru Crăciun (ISJ Suceava) şi Cristian Pîrghie (Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava)! Felicitări şi mulţumiri doamnelor profesor Rodica Ionescu şi profesor doctor Delia Davidescu! Felicitări domnului profesor universitar doctor Adrian Dafinei”, a adăugat ministrul Educaţiei.

De asemenea, el a felicitat a doua echipă românească participantă la olimpiadă: Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gh. Şincai” din Baia Mare) – medaliat cu argint; Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medaliat cu bronz; Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Naţional „Gh. Murgoci” din Brăila) – medaliat cu bronz; Teofil Voicu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca) – menţiune; Andrei Dragoş Sirghi (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava) – menţiune; Victor Păunescu – profesor coordonator.

https://ziare.com/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail