Din luna noiembrie, Roman Braşov are mari şanse să înceapă să lucreze la autovehicule militare destinate armatei americane.

Pentagonul este un client vechi al fabricii braşovene care nu poate, în schimb, să-şi vândă marfa către Armata Română. Uzina Roman Braşov va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe, spune, pentru MONEY.ro, Carol Rugacs, directorul companiei braşovene.

„În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, spune Rugacs.

Potrivit acestuia, autovehiculele Roman vor pleca în teatrele de operaţiuni americane din lume, în special Afganistan şi Irak.

Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului.  A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pe un număr mai mic de autovehicule în funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail