Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au început pregătirile pentru termoizolarea a patru blocuri de locuinţe din centrul municipiului, cuprinse într-un proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, este vorba despre blocul de pe strada Kriza Janos nr. 3, vis-a-vis de Tribunal, blocul 7, scările A şi B, de pe Strada Libertăţii, deasupra magazinului Amigo, blocul 5, scările A-E de pe strada Godri Ferenc şi blocul 13, scările A-C de pe strada Grof Miko Imre, iar lucrările vor începe, cel mai probabil, la mijlocul acestei primăveri.

„Municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat cu succes pentru programul de termoizolare a blocurilor de locuinţe din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) şi se află în prezent în procesul de selecţie a constructorilor (…) În septembrie anul trecut, Primăria a solicitat furnizorilor de servicii să îndepărteze cablurile şi antenele vechi din locaţiile menţionate, în conformitate cu hotărârea Consiliului Local. Deoarece nu s-a primit niciun răspuns, acestea sunt considerate deşeuri dacă nu sunt revendicate de către furnizorii de servicii. Înainte de începerea lucrărilor de termoizolare, municipalitatea va îndepărta vechile cabluri de internet şi de televiziune prin cablu de pe faţadele blocurilor şi de pe stâlpii de electricitate din jur, iar acestea nu vor fi returnate după finalizarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat postat pe miercuri pe pagina de internet a Primăriei.

În cazul în care un furnizor de servicii doreşte să instaleze ulterior orice tip de cablu sau de emiţător-receptor pe aceste blocuri, va trebuie să întocmească un plan şi să obţină autorizaţia de la Biroul de Urbanism al Primăriei, precum şi acordul asociaţiei de proprietari, precizează autorităţile locale.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că în următorii trei ani vor mai fi reabilitate termic alte 1660 de apartamente prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Din Programul Operaţional Regional, care are termen de realizare sfârşitul acestui an, am reuşit să includem 11 scări de bloc, cu 176 de locatari. În PNRR am reuşit să depunem 26 de cereri pentru izolarea termică a 28 de blocuri de locuinţe, pentru 81 de scări, în care sunt 1660 de apartamente, adică în următorii 3 ani vor fi termoizolate mai multe locuinţe decât în ultimii 15 ani la un loc. În selectarea blocurilor de locuinţe, am ţinut cont şi de aspectul urbanistic, motiv pentru care am ales blocuri de locuinţe în centrul oraşului şi de-a lungul drumurilor principale, precum şi de aspectul social, motiv pentru care au fost incluse în program blocurile din cartierul Ciucului şi de pe strada Varadi Jozsef”, a declarat viceprimarul Toth-Birtan Csaba.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://www.sfantugheorgheinfo.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail